onsdag den 16. november 2011

Hjemmelavede flødeboller!

I går valgte min veninde og jeg at prøve at lave fløderboller. Og når det nu var første gang vil jeg sige at de blev særdeles vellykkede! I får lige nogle billeder og opskriften på dem.

Du skal bruge: 

Mariekiks

300 g mørk chokolade
3 bægre pastueriserede æggehvider
300 g sukker
1 dl vand
Sådan gør du:

Fyld:
1. Pisk æggehvider indtil de er luftige.
2. Kog sukker sammen med vandet i et par minutter.
3. Hæld ligeså stille sukkervandet i æggehviderne, imens du pisker, pisk herefter massen i 15 minutter, eller indtil massen er klæg. (det skal piskes så godt, at du kan vende skålen på hovedet, uden det falder ud!)
4. Hæld i enten en kagesprøjte eller en plastikpose, og stil i køleskabet i en halv time.

Flødebollen:
1. Smelt chokoladen over vandbad.
2. Tag en Mariekiks, og put fyld på (hvis du har brugt en pose, klipper du et lille hjørne af denne, og sprøjter massen ud på kiksen).
3. Hold flødebollen ind over chokoladen med en paletkniv, hæld chokolade ud over med en ske til bollen er dækket.
4. Hæld evt. kokosmel på. (Sæt evt. i køleskabet, så tørrer chokoladen hurtigere)



Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar